PAPIRNIM UBRUSOM NE SMETE BRISATI 2 STVARI: Ovu grešku sve DOMAĆICE PRAVE, šteta je nepopravljiva, NEMA NAZAD
Evo za šta ga ne smete koristiti, Foto: Printscreen/Youtube/MoneySavingQueen

korisno

PAPIRNIM UBRUSOM NE SMETE BRISATI 2 STVARI: Ovu grešku sve DOMAĆICE PRAVE, šteta je nepopravljiva, NEMA NAZAD

Saveti za održavanje doma

Objavljeno:

Poslednjih godina kuhinjski ubrusi naširoko se koriste u domaćinstvu te se čini kao da su potpuno zamenili pamučne krpe. Domaćice njima brišu staklene površine, nameštaj, escajg, naočare, a ni ne znaju da se u nekim situacijam nikako ne smeju upotrebljavati.

Neki predmeti se pak moraju održavati pažljivije te za njih postoje posebna sredstva za pravilno brisanje kako bismo izbegli oštećenja.

Opasnost od korišćenja papirnih ubrusa za čišćenje staklenih površina

Kada je reč o održavanju naočara, važno je voditi računa o pravilnom čišćenju kako bi se izbegle potencijalne štete. Korišćenje papirnih ubrusa može dovesti do oštećenja zaštitnog sloja stakla, što može rezultirati vidljivim ogrebotinama. Stoga, preporučuje se korišćenje specijalnih, mekših krpa koje su pogodne za čišćenje stakala prekrivenih posebnom zaštitom.

Upotreba kuhinjskog ubrusa
Upotreba kuhinjskog ubrusafoto: Printscreen TikTok/cippirippicippi

Staklene površine brišite krpom, a ne ubrusom

Nežnije čišćenje za osetljive površine

Pored naočara, važno je voditi računa i o čišćenju drugih staklenih površina, posebno kada su u pitanju električni uređaji. Gruba tekstura papirnih ubrusa može oštetiti staklene površine, poput ekrana televizora, kompjutera, mikrotalasne pećnice ili rerne. Umesto papirnih ubrusa, preporučuje se korišćenje krpom od mikrofibera ili vlažnim antibakterijskim maramicama kako bi se izbegle neželjene posledice.

Kada je reč o održavanju staklenih površina, posebna pažnja treba da se posveti pravilnom izboru sredstava za čišćenje i tehnika koja se koristi. Ovo je ključno kako bi se sprečile neželjene posledice poput ogrebotina ili oštećenja zaštitnog filma. Uz pravilnu negu, staklene površine mogu zadržati svoj sjaj i izgled bez oštećenja koja mogu nastati usled neadekvatnog čišćenja.

BONUS VIDEO:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.